DOMEINNAAM
Zodra je de domeinnaam hebt geregistreerd, ben je de officiële eigenaar.
webhosting
Je domeinnaam koppelen aan een webhostingprovider om je website daadwerkelijk op dat domein te laten verschijnen wanneer mensen het adres invoeren in hun webbrowser
ONLINE AANWEZIG
Het registreren van een domeinnaam is een belangrijke stap om je online aanwezigheid te vestigen en te beheren.
Previous slide
Next slide
Domein Zoek zw

DOMEINNAAM

Een domeinnaam registreren is het proces waarbij een individu, bedrijf of organisatie het recht verwerft om een specifieke unieke naam te gebruiken als adres voor hun website op het internet. Domeinnamen fungeren als gemakkelijk te onthouden labels die mensen kunnen gebruiken om websites te vinden in plaats van de numerieke IP-adressen van servers.

De stappen die meestal worden gevolgd om een domeinnaam te registreren:

Domeinnaam kiezen

Je begint met het bedenken van een geschikte naam voor je website. Dit kan de naam van je bedrijf, merk, product of iets anders zijn dat relevant is voor wat je online wilt presenteren.

Controle van beschikbaarheid

Nadat je een naam hebt bedacht, moet je controleren of deze naam nog beschikbaar is. Er zijn tal van registrars (bedrijven die domeinnamen aanbieden) waar je de gewenste naam kunt invoeren om te zien of deze beschikbaar is.

Kies een extensie

Domeinextensies zijn de laatste delen van een domeinnaam, zoals .com, .net, .org, enz. Kies een extensie die past bij het doel van je website. De meest populaire keuzes zijn .com, maar er zijn vele andere beschikbaar.

Domeinnaam registreren

Als de door jou gewenste naam beschikbaar is, kun je de domeinnaam registreren via een domeinnaamregistrar. Dit betreft het invullen van een registratieformulier en het betalen van een jaarlijkse vergoeding om het recht te krijgen de domeinnaam te gebruiken. Registratieperioden kunnen variëren, maar meestal worden domeinnamen jaarlijks vernieuwd.

Informatie verstrekken

Bij het registreren van een domeinnaam moet je ook je contactgegevens (naam, adres, e-mail, enz.) verstrekken. Deze informatie wordt opgenomen in de WHOIS-database, die openbaar toegankelijk is en dient voor het vastleggen van de eigenaar van het domein.

Betaling

Registratie van een domeinnaam vereist meestal een betaling. De prijs kan variëren afhankelijk van de gekozen domeinnaam en de domeinnaamregistrar.

Zodra je de domeinnaam hebt geregistreerd, ben je de officiële eigenaar en kun je deze koppelen aan een webhostingprovider om je website daadwerkelijk op dat domein te laten verschijnen wanneer mensen het adres invoeren in hun webbrowser. Het registreren van een domeinnaam is een belangrijke stap om je online aanwezigheid te vestigen en te beheren.

Logo transp

UNICWEBDESIGN

Wij helpen ondernemers met een praktische en mobiel vriendelijke website, die zichtbaar en vindbaar willen zijn op het internet en meer.

CONTACT INFO

BEDRIJFS INFO

Chat openen
1
Hallo
Waarmee kunnen we je helpen?