WEBDESIGN
Webdesign is het proces van het creëren en vormgeven van de visuele aspecten van een website.
MAATWERK
Bij het gebruik van een template of het laten maken van een op maat gemaakte website hebben hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van je specifieke behoeften en omstandigheden.
ONDERHOUD
Zowel een op maat gemaakte website als een template website hebben beide onderhoud nodig inzake nieuwe functies die worden toegevoegd of technologische veranderingen die plaatsvinden.
Previous slide
Next slide
Portfolio

WEBDESIGN

Webdesign is het proces van het creëren en vormgeven van de visuele aspecten van een website. Het omvat alle elementen die je op een webpagina ziet, zoals lay-out, kleuren, typografie, afbeeldingen, iconen en grafische elementen. Webdesign heeft niet alleen betrekking op het uiterlijk van de site, maar ook op de manier waarop deze functioneert en hoe gebruikers ermee omgaan.

Enkele belangrijke aspecten van webdesign zijn:

Lay-out

De manier waarop de inhoud van een website is georganiseerd en gepositioneerd, inclusief de plaatsing van tekst, afbeeldingen, knoppen en andere elementen..

Kleurenschema

Het gebruik van kleuren die passen bij het merk en de doelgroep van de website. Een goed kleurenschema kan de sfeer en emotie van de site beïnvloeden.

Typografie

De keuze van lettertypen en tekststijlen die de leesbaarheid en uitstraling van de inhoud verbeteren. Typografie draagt bij aan de algemene esthetiek van de site.

Afbeeldingen en Grafische Elementen

Het selecteren en plaatsen van afbeeldingen, illustraties, iconen en andere grafische elementen om visuele interesse en context toe te voegen aan de inhoud

Responsiviteit

Het ontwerp moet zich kunnen aanpassen aan verschillende schermformaten, zoals desktops, tablets en smartphones. Dit wordt responsief design genoemd.

Navigatie

Het creëren van een logische en gebruiksvriendelijke navigatiestructuur waarmee gebruikers gemakkelijk door de website kunnen bladeren.

Gebruikerservaring (UX)

Het ontwerp moet gericht zijn op het bieden van een positieve en effectieve gebruikerservaring. Dit omvat snelle laadtijden, duidelijke navigatie en intuïtieve interacties.

Interactiviteit

Het toevoegen van interactieve elementen zoals knoppen, formulieren en animaties om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten.

Consistentie

Het handhaven van een consistente visuele stijl over alle pagina's van de website om een professionele uitstraling te behouden.

Wij gebruiken vaak grafische tools om onze ontwerpen te creëren. Het doel van effectief webdesign is niet alleen om een esthetisch aantrekkelijke site te creëren, maar ook om een website te maken die gebruikers aanspreekt, hun behoeften vervult en hen een naadloze en plezierige online ervaring biedt.

Logo transp

UNICWEBDESIGN

Wij helpen ondernemers met een praktische en mobiel vriendelijke website, die zichtbaar en vindbaar willen zijn op het internet en meer.

CONTACT INFO

BEDRIJFS INFO

Chat openen
1
Hallo
Waarmee kunnen we je helpen?