WEBHOSTING
is een dienst die bedrijven en individuen in staat stelt om hun websites en webpagina's toegankelijk te maken voor het publiek via het internet.
HET PRINCIPE
Het principe achter webhosting is dat bedrijven servers en andere infrastructuur beschikbaar stellen om webpagina's en bestanden op te slaan, zodat deze 24/7 beschikbaar zijn voor bezoekers van de website.
WEBSITE
Wanneer iemand een website wil maken en online wil publiceren, heeft die persoon webhosting nodig om de websitebestanden ergens op te slaan zodat anderen ze kunnen bekijken
Previous slide
Next slide
webhosting ZW

WEBHOSTING

Webhosting is de basisinfrastructuur die nodig is om een website online en toegankelijk te maken voor het grote publiek op het internet.

Enkele belangrijke aspecten van webhosting zijn:

Serverruimte

Webhostingbedrijven bieden fysieke servers waarop de websitebestanden worden opgeslagen. Deze servers zijn altijd verbonden met het internet en worden onderhouden door het hostingbedrijf.

Bandbreedte

Dit verwijst naar de hoeveelheid gegevens die van en naar de website kan worden overgedragen. Websites met veel verkeer hebben doorgaans meer bandbreedte nodig om ervoor te zorgen dat de site soepel blijft werken voor alle bezoekers.

Domeinnaam

Dit is het webadres dat mensen in hun browser typen om uw website te bezoeken. Meestal moeten mensen een domeinnaam registreren en vervolgens instellen om naar de server van de webhost te wijzen.

Serverconfiguratie en software

Webhosts bieden vaak verschillende soorten hostingplannen met verschillende technische specificaties, afhankelijk van de behoeften van de website. Dit kan gedeelde hosting zijn (waar meerdere websites op dezelfde server draaien), VPS (Virtual Private Server) hosting of dedicated server hosting.

Beveiliging en onderhoud

Betrouwbare webhosts bieden beveiligingsmaatregelen om de website en de gegevens van de klant te beschermen tegen cyberaanvallen. Ze zorgen ook voor regelmatig onderhoud en updates om ervoor te zorgen dat de server en de gehoste websites goed blijven werken.

Technische ondersteuning

Webhosts bieden meestal technische ondersteuning om klanten te helpen bij eventuele problemen of vragen met betrekking tot de hostingdiensten.

Webhosting is een essentieel onderdeel van het hebben van een website. Het is de dienst die ervoor zorgt dat je website toegankelijk is voor bezoekers via het internet. Zonder webhosting zou je website niet online kunnen worden bekeken door mensen.

Logo transp

UNICWEBDESIGN

Wij helpen ondernemers met een praktische en mobiel vriendelijke website, die zichtbaar en vindbaar willen zijn op het internet en meer.

CONTACT INFO

BEDRIJFS INFO

Chat openen
1
Hallo
Waarmee kunnen we je helpen?